30 Kasım 2014 Pazar

biberiye yağı ile Saçınızın hızlı uzamasını nasıl sağlarsınız

Hava kirliliği, su, diyet ürünler hatta bilinçsiz kullanılan bazı saç bakım ürünleri gün be gün saçınızın sağlığını kaybetmesine ve matlaşmasına neden oluyor. Bu şartlar altında saçınızın hızlı uzamasını beklemeniz oldukça yersiz olacaktır. Ancak gerekli bakımı sağladığınızda saçınızın daha parlak ve canlı gözükmesini hatta çok daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Saç tipinize uygun bir şampuan kullanmak bu konuda oldukça önemlidir. Eğer saçlarınızın uçları kuruyorsa, bunun için hazırlanmış bir maske kullanmanız faydalı olacaktır. Ayrıca unutmamalısınız ki, bu konuda uzun saçlar her zaman çok daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Mevsime göre de saçınızın ihtiyaçları değişebilir. Bu sebeple özellikle mevsim geçişlerinde magnezyum, demir, mineral tuzla ve kalsiyum destekli haplardan faydalanabilirsiniz.

Kan dolaşımını hızlandırmanız da saçınızın uzaması konusunda oldukça yararlıdır. Kafa derinize masaj yaparak, kan dolaşımını hızlandırabilir ve oksijenasyonu sağlayabilirsiniz. Ayrıca eski fırçanızın yerine doğal malzemeler kullanılarak hazırlanmış bir fırça kullanmanız da saçınızın sağlığı için daha doğru olacaktır. Saçlarınızı kuruturken, saç kurutma makinesini saçınıza çok yakın tutmamanız gerektiğini de aklınızdan çıkartmayın. Bu saçlarınızın yanmasına sebep olabilir.

Saçlarınızın hızlı uzaması için dolunay döneminde saçlarınızı kesmeniz gerektiği inanışı yüzyıllardır devam ediyor. Bunun her hangi bir bilimsel kanıtı olmasa da denemenizde hiçbir zarar yok. Bira mayası son derece doğal olan bir diğer çözüm alternatifi. Bira mayası saçlarınızın uzamasında olduğu gibi tırnaklarınızın uzaması konusunda da faydalı olabilir. Üç haftada saçlarınızı beş santim uzatma sözü veren şampuanlara fazla kulak asmamalısınız. Doğalı ayda bir santim olan bu sürecin bu kadar hızlandırılması mümkün olamayacaktır. Bunun yerine bizim tavsiyemiz, beş ila yedi damla kadar biberiye yağını şampuanınızla karıştırarak uygulamanız. Biberiye yağının yanı sıra, hindistan cevizi, tatlı badem, üzüm çekirdeği, zeytin, buğday tohumu ya da hint yağını da deneyebilirsiniz
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder