sıcaklığında bekletilir.Ertesi sabah nohutlar süzgeç veya temiz tülbentle oluşan çökelekten süzülerek ayrılır. Nohutlar çıktıktan sonra kalan süt kapak kapalı olarak akşama kadar buzdolabında bekletilir. Sonra bu bir süzgeçten geçirilir ve çıkan yeşil suyu atılır. Süzgeçte kalan yoğurdumsu çökelti sütle ezilerek iki kavanoz süte maya olarak yetiyor. Bunu normal maya gibi kullanıp ılık süte katalım ve yoğurdumuzu mayalayalım.
Hassas Anne not: Yoğurdu mayalarken Hassas Anne Yoğurt mayalama tarifimi kullanıp maya yerine bunu kullanabilirsiniz.
Tarif burada
Elde ettiğimiz bu mayadan oldukça kaliteli yoğurt elde ettik
5-6 kez mayaladıktan sonra tam olarak oluyormuş. İlkinde olmazsa pes etmeyin. bence bulursanız organik nohuttan ve organik sütten yapılırsa tam organik bir yoğurt elde etmiş oluruz.
Şu anda tatlı bir yoğurt ancak 6-7 mayalamadan sonra diğer yoğurtların tadına ulaşıldığını öğrendik. Ben yoğurt mayam bozulursa, tatilde vs zamanlarda mayasız kalırsam ne yapacağım derken Buse beni bu dertten kurtardı. Benim gibi endişe edenlere bir yöntem. Sevgiyle kalın, mutlu günler.
Filiz Sezen
hassas anne.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder